Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto cytrynowo-korzenne to bardzo łatwy i szybki do przygotowania smaczny dodatek do popołudniowej kawy.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 735
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1046
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 230
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2773
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 735
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1046
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 230
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2773
Składniki
Cytrynę dokładnie umyć i na tarce zetrzeć skórkę. Do miski wlać kefir, dodać cukier, cukier z wanilią, oliwę, skórkę z cytryny, sodę oczyszczoną.
Wsypać przesianą mąkę, zmiksować. 2/3 ciasta przelać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksowej o wymiarach 32/8 cm.
Pozostałe ciasto połączyć z przesianym kakao.
Wymieszać z przyprawą do pierników, skórką pomarańczową i rodzynkami.
Wylać wzdłuż przez środek na białe ciasto.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka, około 40 minut. Upieczone, ostudzone ciasto oblać polewą czekoladową i posypać płatkami kokosowymi lub ozdobić według własnego uznania.