Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto biszkoptowe z masą śmietankową i galaretką cytrynową.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka ciagle ubijając masę. Do masy wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Blaszkę 36 cm x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Wystudzony, przekroić na 2 blaty. Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy wg wskazówek na opakowaniu i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia i stężenia galaretek. Masa; Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody. Studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na sztywno, dodajemy ostudzoną galaretkę do masy i mieszamy. Stężone galaretki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Herbatę zaparzamy i studzimy. Dodajemy sok z cytryny. Nasączamy blaty biszkoptu. Wykładamy masę na blat biszkoptu i przykrywamy drugim. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)