Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto biszkoptowe z masą śmietankową i galaretką cytrynową.
Biszkopt;
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka ciagle ubijając masę.
Do masy wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy.
Blaszkę 36 cm x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Wlewamy ciasto i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Wystudzony, przekroić na 2 blaty.
Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy wg wskazówek na opakowaniu i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia i stężenia galaretek.
Masa;
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody.
Studzimy.
Śnieżkę ubijamy z mlekiem na sztywno, dodajemy ostudzoną galaretkę do masy i mieszamy.
Stężone galaretki kroimy w kosteczkę.
Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
Herbatę zaparzamy i studzimy.
Dodajemy sok z cytryny.
Nasączamy blaty biszkoptu.
Wykładamy masę na blat biszkoptu i przykrywamy drugim.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego ;)
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 76
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 464
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 76
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 464
Składniki
Biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka ciagle ubijając masę. Do masy wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Blaszkę 36 cm x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Wystudzony, przekroić na 2 blaty. Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy wg wskazówek na opakowaniu i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia i stężenia galaretek. Masa; Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody. Studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na sztywno, dodajemy ostudzoną galaretkę do masy i mieszamy. Stężone galaretki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Herbatę zaparzamy i studzimy. Dodajemy sok z cytryny. Nasączamy blaty biszkoptu. Wykładamy masę na blat biszkoptu i przykrywamy drugim. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 76
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 157