Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego? A najlepiej na ciasto, które zrobisz dosłownie z kilka minut i kilku składników? Więc to ciasto jest dla Ciebie. Łapcie przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe, które zawsze wychodzi A jeśli na głowę zwalą Ci się niespodziewani goście, zanim zdążycie wypić kawę i poplotkować, ciasto akurat się upiecze.
Szklanka, łyżka, keksówka o wym.24x14
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Wszystkie składniki dajemy do jednej miski i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy:) Ciasto jest bardzo łatwe oraz szybkie w wykonaniu, dlatego możesz je wymieszać łyżką Gotową masę przelewamy do keksówki i pieczemy w 180 C, góra-dół, bez termoobiegu ok 1 godziny lub do momentu suchego patyczka.
Gdy ciasto przestygnie, składniki na polewę rozpuszczam w rondelku, gdy wszystkie składniki się połączą oblewam ciasto polewą i posypuje płatkami migdałowymi.