Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego? A najlepiej na ciasto, które zrobisz dosłownie z kilka minut i kilku składników? Więc to ciasto jest dla Ciebie. Łapcie przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe, które zawsze wychodzi A jeśli na głowę zwalą Ci się niespodziewani goście, zanim zdążycie wypić kawę i poplotkować, ciasto akurat się upiecze.
Szklanka, łyżka, keksówka o wym.24x14
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 68
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 156
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 255
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 68
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 60
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 156
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 255
Składniki
Wszystkie składniki dajemy do jednej miski i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy:) Ciasto jest bardzo łatwe oraz szybkie w wykonaniu, dlatego możesz je wymieszać łyżką Gotową masę przelewamy do keksówki i pieczemy w 180 C, góra-dół, bez termoobiegu ok 1 godziny lub do momentu suchego patyczka.
Gdy ciasto przestygnie, składniki na polewę rozpuszczam w rondelku, gdy wszystkie składniki się połączą oblewam ciasto polewą i posypuje płatkami migdałowymi.