Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego? A najlepiej na ciasto, które zrobisz dosłownie z kilka minut i kilku składników? Więc to ciasto jest dla Ciebie. Łapcie przepis na ekspresowe ciasto czekoladowe, które zawsze wychodzi A jeśli na głowę zwalą Ci się niespodziewani goście, zanim zdążycie wypić kawę i poplotkować, ciasto akurat się upiecze.
Szklanka, łyżka, keksówka o wym.24x14
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 505
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 36
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15098
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1876
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 505
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 36
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15098
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1876
Składniki
Wszystkie składniki dajemy do jednej miski i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy:) Ciasto jest bardzo łatwe oraz szybkie w wykonaniu, dlatego możesz je wymieszać łyżką Gotową masę przelewamy do keksówki i pieczemy w 180 C, góra-dół, bez termoobiegu ok 1 godziny lub do momentu suchego patyczka.
Gdy ciasto przestygnie, składniki na polewę rozpuszczam w rondelku, gdy wszystkie składniki się połączą oblewam ciasto polewą i posypuje płatkami migdałowymi.