Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z czerwonym winem

Ciasto czekoladowe  z czerwonym winem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18876

Dodano:

Odsłon: 737

Smaczne ciasto do kawki.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Ciasto czekoladowe z czerwonym winem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Masło utrzeć z cukrem.

  2. Dodać cynamon, cukier waniliowy, kakao, roztrzepane jajka, mąkę, proszek do pieczenia.

  3. Całość dokładnie wyrobić mikserem, dodawać po odrobinie wina i ucierać do uzyskania jednolitej masy.

  4. Następnie przelać do przygotowanej foremki.

  5. Piec w temperaturze 160 stopni około godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń