Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson, czyli ciasto czekoladowe z jabłkiem, to mój smak smak z dzieciństwa. Uwielbiam wracać do tego przepisu. Ciasto jest puszyste, wilgotne od jabłek i rozpływa się w ustach.
1 robot z misą 1 forma do pieczenia 24 cm 1 szpatułka
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4065
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11153
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6405
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13387
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4065
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11153
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6405
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13387
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5152
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Jajka ukręć z cukrem, na puszysta masę. Następnie dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj. Na koniec dodaj jabłka, wszystko wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie tortownica 24 cm).Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na około 40-45 min. Czas pieczenia uzależniony od piekarnika( piecz do suchego patyczka)