Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson, czyli ciasto czekoladowe z jabłkiem, to mój smak smak z dzieciństwa. Uwielbiam wracać do tego przepisu. Ciasto jest puszyste, wilgotne od jabłek i rozpływa się w ustach.
1 robot z misą 1 forma do pieczenia 24 cm 1 szpatułka
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Jajka ukręć z cukrem, na puszysta masę. Następnie dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj. Na koniec dodaj jabłka, wszystko wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie tortownica 24 cm).Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na około 40-45 min. Czas pieczenia uzależniony od piekarnika( piecz do suchego patyczka)