Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson, czyli ciasto czekoladowe z jabłkiem, to mój smak smak z dzieciństwa. Uwielbiam wracać do tego przepisu. Ciasto jest puszyste, wilgotne od jabłek i rozpływa się w ustach.
1 robot z misą 1 forma do pieczenia 24 cm 1 szpatułka
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336667
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3947
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423060
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2565
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336667
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3947
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423060
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2565
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Jajka ukręć z cukrem, na puszysta masę. Następnie dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj. Na koniec dodaj jabłka, wszystko wymieszaj. Przełóż do formy do pieczenia ( u mnie tortownica 24 cm).Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C na około 40-45 min. Czas pieczenia uzależniony od piekarnika( piecz do suchego patyczka)