Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto drożdżowe zawsze uważałam za bardzo trudne aż znalazłam przepis idealny, ciasto jest dość luźne wiec nie nadaje się na bułki i strucle ale z kruszonką, owocami jest pyszne
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31341
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31341
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
1. składniki muszą miec temperaturę pokojową, na spód miski pokruszyć drożdże, nastepnie wsypać cukier i cukier waniliowy, na to rozmacone jajka, potem olej, mleko i na wierzch mąka, składników nie mieszać, przykryć ściereczką, odstawić na kilka godzić, (ja zostawiam na noc), 2. po tym czasie wyrobić ciasto mikserem lub drewnianą łyżką na gładką masę (jeśli ciasto jest za rzadkie trzeba dosypać mąki), dodać rodzynki, wymieszać, wyłożyć do formy, odstawić do wyrośnięcia, 3. z maki, cukru i masła zrobić kruszonkę, posypać ciasto, piec ok 40 min w 180 st, smacznego