Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto bez wyrabiania.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 60
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 137
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 60
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 137
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 392
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
Uwaga!!! Do miski wsypujemy wszystkie składniki w kolejności: 2 szkl. przesianej mąki, 4 jajka utarte z 1,5 szkl. cukru, drożdże, olej, mleko i 2 szklanki mąki. To odstawiamy na dwie godziny NIE mieszać!!! Po tym czasie do cista dodać ¾ szklanki krupczatki. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Następnie ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę. Układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy godzinę w temp. 200.