Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nie tylko na święta. Ciasto na spodzie drożdżowym z makiem. Ciasto z kruszonką i lukrem cytrynowym. Ciasto było bardzo dobre.
ciasto-Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do tego przesiać mąkę, wlać wyrośnięty rozczyn z drożdży. Dodać sól,letnie mleko i chwilę zagnieść. Wlać rozpuszczone i letnie masło. Zagnieść do momentu aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Rozciągnąć na blaszce 30x40.
warstwa makowa- W garnku z wodą, rozpuścić masło, miód, cukier. Włożyć mak, olejek, wymieszać.Chwilkę podgrzewać. Ostudzić i domieszać białka ubite i bakalie. Nałożyć nadzienie.
kruszonka-Wszystko rozdrobnić mikserem na kruszonkę i rozrzucić po maku.Piec 40 min. w 175 *C.
polewa-Wymieszać puder z sokiem i wodą na lejącą polewę. Polać zimny placek w esy-floresy.
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 53
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 66
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4611
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 210
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 97
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 53
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 66
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4611
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 210
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 97
Składniki
ciasto-Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do tego przesiać mąkę, wlać wyrośnięty rozczyn z drożdży. Dodać sól,letnie mleko i chwilę zagnieść. Wlać rozpuszczone i letnie masło. Zagnieść do momentu aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Rozciągnąć na blaszce 30x40.
warstwa makowa- W garnku z wodą, rozpuścić masło, miód, cukier. Włożyć mak, olejek, wymieszać.Chwilkę podgrzewać. Ostudzić i domieszać białka ubite i bakalie. Nałożyć nadzienie.
kruszonka-Wszystko rozdrobnić mikserem na kruszonkę i rozrzucić po maku.Piec 40 min. w 175 *C.
polewa-Wymieszać puder z sokiem i wodą na lejącą polewę. Polać zimny placek w esy-floresy.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 66
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 177