Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto dyniowe. Wilgotne, delikatne i proste!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Do naczynia przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i cynamon. Do osobnego naczynia wbijamy jajka i dodając cukier ucieramy na gładką masę. Następnie do masy dodajemy startą dynię oraz skórkę z pomarańczy. Wsypujemy połączone wcześniej suche składniki. Całość dobrze mieszamy.
Przygotowujemy tortownicę wykładając jej dno papierem do pieczenia. Wlewamy całość masy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 40 minut lub do suchego patyczka. Po wyciągnięciu całkowicie studzimy ciasto.
Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem z dwiema łyżkami cukru pudru. Jeżeli chcemy, żeby deser dłużej się utrzymał możemy dodać utrwalacza do śmietanki. Gotowy krem wykładamy równomiernie na ciasto. Dekorujemy orzechami oraz kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego!