Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutkie z lekko cytrynowym posmakiem.
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 56
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 72
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 114
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 129
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 56
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 72
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 114
Pulpeciki z sosem koperkowym będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie...
Odsłon: 129
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i skórką cytrynową. Nagrzać piekarnik do 175 C. Jajka z cukrem ubić. Dolać olej, krótko ubić. Dodać puree, wymieszać łyżką. W trzech partiach dodawać mąkę, mieszać łyżką. Ciasto wylać do tortownicy. Piec w 175 C ok. 45 minut, do suchego patyczka.