Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutkie z lekko cytrynowym posmakiem.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i skórką cytrynową. Nagrzać piekarnik do 175 C. Jajka z cukrem ubić. Dolać olej, krótko ubić. Dodać puree, wymieszać łyżką. W trzech partiach dodawać mąkę, mieszać łyżką. Ciasto wylać do tortownicy. Piec w 175 C ok. 45 minut, do suchego patyczka.