Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na orzeźwiające ciasto z jabłkiem i miętą. Powoli pojawia się mięta w moim ogrodzie. Kokos, jabłko i mięta to doskonale połączenie, dlatego są głównymi bohaterami w moim cieście.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15507
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15507
Składniki
Biszkopt. Tortownica 21-22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Potem przesiewamy mąkę, delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy olej leciutko mieszając. Ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 170 C ok. 25 minut. Studzimy, Warstwa owocowa. Jabłka kroimy w drobną kostkę. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, dodajemy jabłka i kilka gałązek mięty. Studzimy. Z przestudzonej galaretki wyjmujemy miętę i stopniowo mieszamy z jogurtem o temperaturze pokojowej.
Całość przelewamy na biszkopt w tortownicy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto możemy ozdobić, czekoladą i kwiatami jabłoni.