Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na orzeźwiające ciasto z jabłkiem i miętą. Powoli pojawia się mięta w moim ogrodzie. Kokos, jabłko i mięta to doskonale połączenie, dlatego są głównymi bohaterami w moim cieście.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3593
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 185
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5592
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1155
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 466
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3593
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 185
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5592
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1155
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 466
Składniki
Biszkopt. Tortownica 21-22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Potem przesiewamy mąkę, delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy olej leciutko mieszając. Ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 170 C ok. 25 minut. Studzimy, Warstwa owocowa. Jabłka kroimy w drobną kostkę. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, dodajemy jabłka i kilka gałązek mięty. Studzimy. Z przestudzonej galaretki wyjmujemy miętę i stopniowo mieszamy z jogurtem o temperaturze pokojowej.
Całość przelewamy na biszkopt w tortownicy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto możemy ozdobić, czekoladą i kwiatami jabłoni.