Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połącznie prażonych jabłek z dodatkiem galaretki i serków homo z dodatkiem kawy i rumu.:) Ciasto bez pieczenia,serdecznie polecam:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 530
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 530
Składniki
Blaszkę 25/34 cm wyłożyć folią aluminiową. Jabłka obrac,pokroić i uprażyc.Ja mam gotowe w słoikach. Do gorących jabłek wsypać dwie galaretki agrestowe i mieszać do ich rozpuszczenia. Na spodzie blachy ułożyć herbatniki,na wierzch dać letnie jabłka i wstawić do lodówki by jabłka stężały Zaparzyć 2 łyżki kawy,przykryć i wystudzić.
Rozpuścić 2 galaretki truskawkowe w szklance wrzątku. Dodać letnie do serków homo,zmiksować. Na jabłka dać warstwę herbatników,na wierzch tężejące serki i przykryć herbatnikami.
Serek mascarpone dac do miski,dodać ubitą śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Dać zaparzoną kawę,dwa śmietan-fixy,oraz rum,zmiksować.Jesli masa wydaje się za rzadka można dać jeszcze jeden śmietan-fix. Krem dać na herbatniki,wyrównać. Na koniec przykrywamy herbatnikami,smarujemy masą kajmakową i posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!