Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wilgotne, takie jak uwielbiam z sezonowymi owocami.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22123
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Odmierzamy 2 łyżki mąki i obsypujemy nimi maliny. W oddzielnej miseczce miksujemy na jasną, puszystą masę jajka z cukrami. Następnie powoli dodajemy jogurt, olej oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Blaszkę do pieczenia ( w oryginalnym przepisie 22 x 33 cm ( u mnie tortownica o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszką manną. Ciasto wylewamy do formy na wierzch układ