Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wilgotne, takie jak uwielbiam z sezonowymi owocami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3554
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 613
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3773
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 604
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3554
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 613
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3773
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 604
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Odmierzamy 2 łyżki mąki i obsypujemy nimi maliny. W oddzielnej miseczce miksujemy na jasną, puszystą masę jajka z cukrami. Następnie powoli dodajemy jogurt, olej oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Blaszkę do pieczenia ( w oryginalnym przepisie 22 x 33 cm ( u mnie tortownica o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszką manną. Ciasto wylewamy do formy na wierzch układ