Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam przepis na ciasto jogurtowe, które nie jest może wypiekiem wielce ambitnym ale widmo niezapowiedzianych gości i to właśnie ciasto to przepis na miłe popołudnie. Niewielki nakład pracy, proste składniki a ciasto jest aromatyczne pulchne i wilgotne.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3205
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1875
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 522
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3205
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1875
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 522
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Składniki
Na początku wsypujemy składniki suche, następnie dodajemy składniki mokre (z wyjątkiem oleju), które powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy na wolnych obrotach na samym końcu dodajemy olej i mieszamy do połączenia składników. Kruszonkę robimy ręcznie mieszając składniki w ręcznie. Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki 28-30cm. Układamy śliwki skórką do góry i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut. Smacznego