Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam przepis na ciasto jogurtowe, które nie jest może wypiekiem wielce ambitnym ale widmo niezapowiedzianych gości i to właśnie ciasto to przepis na miłe popołudnie. Niewielki nakład pracy, proste składniki a ciasto jest aromatyczne pulchne i wilgotne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15842
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15842
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Na początku wsypujemy składniki suche, następnie dodajemy składniki mokre (z wyjątkiem oleju), które powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy na wolnych obrotach na samym końcu dodajemy olej i mieszamy do połączenia składników. Kruszonkę robimy ręcznie mieszając składniki w ręcznie. Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki 28-30cm. Układamy śliwki skórką do góry i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut. Smacznego