Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe z masą owocami i galaretką.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666330
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 128
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 656
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5789
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 995
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666330
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 128
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 656
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5789
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 995
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Maliny Dwie galaretki malinowe rozpuszczone w 700 ml wody Wykonanie Galaretki rozpuścić w 700 ml wody i odstawić do wystudzenia. Przygotowanie masy Zagotować ok 500 ml mleka a w pozostałym mleku rozpuścić proszki obydwóch budyni. Do mleka dodać cukier oraz cukier wanilinowy, gdy mleko zacznie się podnosić wlać dobrze wymieszany budyń. Ugotowany budyń przełożyć do miski przykryć folią spożywczą w kontakcie i odstawić do wystudzenia. Mało utrzeć na puszystą masę i małymi porcjami dodawać przestudzony budyń.
Przygotowanie ciasta kakaowego Mąkę mieszamy z cukrem wanilinowym oraz kakao, dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy żółtka, cukier wanilinowy oraz cukier do połączenia składników. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Na koniec dodajemy stopione przestudzone masło. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta kakaowego. Przekładamy na formę o wymiarach 25X35 cm i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30- 35 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Na upieczone i przestudzone ciasto nakładamy krem, maliny i zalewamy tężejącą galaretką.