Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowe z masą owocami i galaretką.
Maliny
Dwie galaretki malinowe rozpuszczone w 700 ml wody
Wykonanie
Galaretki rozpuścić w 700 ml wody i odstawić do wystudzenia.
Przygotowanie masy
Zagotować ok 500 ml mleka a w pozostałym mleku rozpuścić proszki obydwóch budyni. Do mleka dodać cukier oraz cukier wanilinowy, gdy mleko zacznie się podnosić wlać dobrze wymieszany budyń. Ugotowany budyń przełożyć do miski przykryć folią spożywczą w kontakcie i odstawić do wystudzenia.
Mało utrzeć na puszystą masę i małymi porcjami dodawać przestudzony budyń.
Przygotowanie ciasta kakaowego
Mąkę mieszamy z cukrem wanilinowym oraz kakao, dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy żółtka, cukier wanilinowy oraz cukier do połączenia składników. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Na koniec dodajemy stopione przestudzone masło.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta kakaowego. Przekładamy na formę o wymiarach 25X35 cm i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30- 35 minut lub do tak zwanego suchego patyczka.
Na upieczone i przestudzone ciasto nakładamy krem, maliny i zalewamy tężejącą galaretką.
Diabetycy też mogą jeść desery, nawet te kakaowe. Wypróbuj bardzo prosty prze...
Odsłon: 15291
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30580
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 118
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 113
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 288
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przekąski, spróbuj przygotować frytki z cuki...
Odsłon: 30580
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 118
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 113
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 288
Składniki
Maliny Dwie galaretki malinowe rozpuszczone w 700 ml wody Wykonanie Galaretki rozpuścić w 700 ml wody i odstawić do wystudzenia. Przygotowanie masy Zagotować ok 500 ml mleka a w pozostałym mleku rozpuścić proszki obydwóch budyni. Do mleka dodać cukier oraz cukier wanilinowy, gdy mleko zacznie się podnosić wlać dobrze wymieszany budyń. Ugotowany budyń przełożyć do miski przykryć folią spożywczą w kontakcie i odstawić do wystudzenia. Mało utrzeć na puszystą masę i małymi porcjami dodawać przestudzony budyń.
Przygotowanie ciasta kakaowego Mąkę mieszamy z cukrem wanilinowym oraz kakao, dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy żółtka, cukier wanilinowy oraz cukier do połączenia składników. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Na koniec dodajemy stopione przestudzone masło. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta kakaowego. Przekładamy na formę o wymiarach 25X35 cm i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30- 35 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Na upieczone i przestudzone ciasto nakładamy krem, maliny i zalewamy tężejącą galaretką.
Przepisy Desery
Desery
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Desery
Sernik na zimno z owocami
PUSZYSTY I DELIKATNY SERNIK Z OWOCAMI
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 774
Sernik czekoladowy
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Odsłon: 90