Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przymierzałam się do zrobienia tego ciasta,które widziałam na jakimś blogu .Zrobiłam je według tego jak zapamiętałam. Wydawało mi się pracochłonne ale "nie taki diabeł straszny" Polecam bo warto.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2622
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2622
Składniki
Do garnka wlać 2-2,5 szkl.mleka dodać masło,cukier i zagotować dodając rozmieszane w oddzielnym naczyniu mąki kakao i jajka wlać na gotujące mleko energicznie mieszając /będzie dosyć gęste/ przykryć folią i odłożyć do schłodzenia.
Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli ubijać dodając stopniowo cukier,kiedy białka będą sztywne dodać żółtka na koniec wymieszaną / delikatnie / mąkę z proszkiem / Wylać na blachę /25-35/ wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 35 min. Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Masa śmietanowa Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem na sztywno na koniec dodać śmietan fixy lub żelatynę oraz zimną kawę.Wymieszać.
Na 1 połowę ciasta wyłożyć masę kakaową na to biszkopty nasączone herbatą z rumem,następnie część ubitej śmietany i 2 połowę biszkopta na wierzch pozostały krem śmietanowy,posypać wiórkami kokosowymi. Wierzch ciasta polałam polewą.