Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przymierzałam się do zrobienia tego ciasta,które widziałam na jakimś blogu .Zrobiłam je według tego jak zapamiętałam. Wydawało mi się pracochłonne ale "nie taki diabeł straszny" Polecam bo warto.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3715
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41317
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 235
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3715
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41317
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 235
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Do garnka wlać 2-2,5 szkl.mleka dodać masło,cukier i zagotować dodając rozmieszane w oddzielnym naczyniu mąki kakao i jajka wlać na gotujące mleko energicznie mieszając /będzie dosyć gęste/ przykryć folią i odłożyć do schłodzenia.
Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli ubijać dodając stopniowo cukier,kiedy białka będą sztywne dodać żółtka na koniec wymieszaną / delikatnie / mąkę z proszkiem / Wylać na blachę /25-35/ wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 35 min. Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Masa śmietanowa Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem na sztywno na koniec dodać śmietan fixy lub żelatynę oraz zimną kawę.Wymieszać.
Na 1 połowę ciasta wyłożyć masę kakaową na to biszkopty nasączone herbatą z rumem,następnie część ubitej śmietany i 2 połowę biszkopta na wierzch pozostały krem śmietanowy,posypać wiórkami kokosowymi. Wierzch ciasta polałam polewą.