Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie posiadasz dużego doświadczenia w kuchni, a chcesz przygotować wyjątkowy deser, sięgnij po przepis na ciasto kokosowe bez pieczenia. Ten bajecznie pyszny i niezwykle łatwy w przygotowaniu deser z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3074
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3074
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Masło rozpuść w małym rondelku. Następnie posiekaj herbatniki lub ciastka czekoladowe. Możesz to zrobić z pomocą blendera lub wałka i torebki przeznaczonej do produktów spożywczych. Ciastka powinny być na tyle rozbite, aby miały konsystencję piasku. Połącz je wraz z masłem, tworząc ciasteczkowy spód.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dokładnie uzupełnij ją przygotowaną masą z ciastek czekoladowych i masła. Zrób to z pomocą szpatułki lub łyżki. Wstaw formę do lodówki na około 30 minut.
W tym czasie przygotuj masę. Białą czekoladę połam na kawałki. Dodaj 3 łyżki śmietany. Podgrzej na małym ogniu, aby czekolada się rozpuściła. Pod koniec wyłącz grzanie i tylko mieszaj, aby się nie zwarzyła. Odstaw do ostygnięcia.
Mocno schłodzoną śmietanę umieść w misie miksera wraz z serkiem mascarpone. Całość ubijaj tak długo, aż będzie to sztywna i gęsta piana. Pod koniec dodaj cukier puder i krótko zmiksuj.
Dodaj płynną i przestudzoną czekoladę do masy. Następnie dorzuć wiórki kokosowe. Wymieszaj delikatnie szpatułką.
Na schłodzony spód wyłóż masę śmietanowo-kokosową. Wstaw do lodówki minimum na całą noc. Kolejnego dnia przygotuj polewę czekoladową. Śmietanę doprowadź do wrzenia, dodaj czekoladę w kostkach. Wyłącz palnik. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Lekko przestudzoną polewą polej ciasto.