Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Kubuś czyli smaczny i prosty w przygotowaniu wypiek na bazie biszkoptu, masy budyniowej i masy śmietankowej z mascarpone. To smakołyk, który będzie świetną propozycją dla wielbicieli słodkości świetnym pomysłem na przyjęcia rodzinne.
tortownica 26 cm
Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Wystudzony biszkopt odwracamy do góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy.
Do miseczki wlewamy około 200 ml napoju i rozpuszczamy w nim budynie dokładnie mieszając, pozostałą część napoju wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się soku wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy, około 1 minuty. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy.
Na biszkopt wlewamy lekko wystudzony budyń i starannie go rozprowadzamy.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na wystudzony budyń i dokładnie ją rozsmarowujemy. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.
Ciasto Kubuś to doskonałe połączenie puszystego biszkoptu z lekkim kremem wan...
Odsłon: 5901
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 37
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 343
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 353
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 347
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 37
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 343
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 353
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 347
Składniki
Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Wystudzony biszkopt odwracamy do góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy.
Do miseczki wlewamy około 200 ml napoju i rozpuszczamy w nim budynie dokładnie mieszając, pozostałą część napoju wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się soku wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy, około 1 minuty. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy. Na biszkopt wlewamy lekko wystudzony budyń i starannie go rozprowadzamy.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na wystudzony budyń i dokładnie ją rozsmarowujemy. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z owocami na kefirze
Desery
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia
Desery
Małe tartaletki z musem jabłkowym
Desery
Sernik na zimno z owocami i galaretką
Ciasto z owocami na kefirze
Przepis na pyszne ciasto z owocami na kefirze naturalnym
Odsłon: 1
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia to wyborny smakołyk w sam raz...
Odsłon: 11