Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łyżką mieszane z rabarbarem i kruszonką
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Rabarbar pokroić w kostkę zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić do czasu przygotowania ciasta. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, dodajemy roztopione i przestudzone masło i wszystko mieszamy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć rabarbar i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 45 minut. Smacznego!