Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Maltesers bez pieczenia to przepyszny smakołyk z dodatkiem znanych i lubianych draży/cukierków.
Draże maltesers miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, po czym przekładamy do miski, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką.
Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek philadelphia, serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód ciasta i starannie ją rozsmarowujemy, na wierzchu układamy draże maltesers. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 497
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 205
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1739
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 55
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 497
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 205
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 1739
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 55
Składniki
Draże maltesers miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, po czym przekładamy do miski, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek philadelphia, serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód ciasta i starannie ją rozsmarowujemy, na wierzchu układamy draże maltesers. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Desery
Charlotte Royale
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 11
Ciasto z masłem orzechowym
Ciasto, które sprawdza się w każdej sytuacji. Połączenie kruchego spodu z del...
Odsłon: 49