Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Maltesers bez pieczenia to przepyszny smakołyk z dodatkiem znanych i lubianych draży/cukierków.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2548
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2548
Składniki
Draże maltesers miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, po czym przekładamy do miski, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek philadelphia, serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód ciasta i starannie ją rozsmarowujemy, na wierzchu układamy draże maltesers. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.