Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Maltesers bez pieczenia

Ciasto Maltesers bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 1603

Dodano:

Odsłon: 28533

Ciasto Maltesers bez pieczenia to przepyszny smakołyk z dodatkiem znanych i lubianych draży/cukierków.

Składniki

  • 300 g draży/cukierków maltesers
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 500 g serka mascarpone
  • 500 ml śmietany 36 %
  • 250 g serka philadelphia
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 2 opakowania śmietan – fixu ( 9 g )
  • 3 łyżki cukru pudru
  • około 162 sztuki draży/cukierków maltesers
5-6 os. > 60 min średnie drogie
Reklama
Reklama
Ciasto Maltesers bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Draże maltesers miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, po czym przekładamy do miski, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką.
    Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając.

  2. Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek  philadelphia, serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód ciasta i starannie ją rozsmarowujemy, na wierzchu układamy draże maltesers. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń