Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto mandarynkowe

Ciasto mandarynkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 273

Dodano:

Odsłon: 2709

Ciasto mandarynkowe

Składniki

  • mąka 300 g
  • cukier 150 g
  • jajka 3 szt
  • olej roślinny 100 ml
  • wanilina 1 łyżeczka
  • skórka mandarynki 4 szt.
  • custard 2 pak
  • woda 200 ml
  • proszek do pieczenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto mandarynkowe

Przygotowanie


  1. Przygotowanie ciasta: Ubij jajka z cukrem, dodaj olej roślinny, proszek do pieczenia, wanilinę. Dobrze opłucz skórkę mandarynki, zalej wrzątkiem przez 3 minuty, drobno posiekaj i dodaj do ciasta. Dodaj mąkę do ciasta i dobrze wymieszaj. Wlej suchy budyń do ciepłej wody i gotuj na kuchence, aż będzie gęsty. Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia ciasta, na wierzch kremem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Udekoruj gotowe ciasto cukrem pudrem i plasterkami mandarynki.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń