Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Przygotowanie ciasta: Ubij jajka z cukrem, dodaj olej roślinny, proszek do pieczenia, wanilinę. Dobrze opłucz skórkę mandarynki, zalej wrzątkiem przez 3 minuty, drobno posiekaj i dodaj do ciasta. Dodaj mąkę do ciasta i dobrze wymieszaj. Wlej suchy budyń do ciepłej wody i gotuj na kuchence, aż będzie gęsty. Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia ciasta, na wierzch kremem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Udekoruj gotowe ciasto cukrem pudrem i plasterkami mandarynki.