Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z aromatem mandarynkowym i środkiem jak masa budyniowa...
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3199
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3199
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Składniki
mandarynki umyć, ugotować w całości razem ze skórką przez około 45 minut. Odcedzić, wystudzić i zmiksować na papkę mikserem
mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia (ciasto będzie puszyste). Dodać wszystkie składniki, tj, olej, jajka, cukry, mus mandarynkowy. Zmiksować.
nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto wyłożyć na blachę, piec przez około 50 -55 minut.
P.S. po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą. w środku ciasto jest wilgotne, wygląda jak barzo gęsta masa budyniowa.
smacznego