Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z aromatem mandarynkowym i środkiem jak masa budyniowa...
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1602
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1922
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1602
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1922
Składniki
mandarynki umyć, ugotować w całości razem ze skórką przez około 45 minut. Odcedzić, wystudzić i zmiksować na papkę mikserem
mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia (ciasto będzie puszyste). Dodać wszystkie składniki, tj, olej, jajka, cukry, mus mandarynkowy. Zmiksować.
nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto wyłożyć na blachę, piec przez około 50 -55 minut.
P.S. po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą. w środku ciasto jest wilgotne, wygląda jak barzo gęsta masa budyniowa.
smacznego