Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2845
Dodano: 22.10.2014
Odsłon: 51876
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie składniki suche mieszam w jednej misce.
W drugiej mieszam składniki mokre.
Suche wsypuję do mokrych, mieszam trzepaczką do piany, dodaję startą marchew,ponownie przemieszam-nie robię tego dokładnie, tylko tyle, by marchew była pokryta ciastem.
Ciasto przekładam do formy o wymiarach 22 x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 160°C i piekę 20 min, następnie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze 25 minut. Upieczone ciasto wyjmuję z piekarnika, zostawiam do przestygnięcia.
Cukier puder ucieram z sokiem z limonki i dolewam tyle gorącej wody by powstał dość gęsty lukier. Gotowy wykładam na wierzchu mojego ciasta i rozsmarowuję na całej jego powierzchni.
Gotowe, kroję na kawałki i układam na talerzykach :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

malina27 15 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Przejrzyście podany przepis, szybko się go robi, bardzo dobre w smaku,pachnie cynamonem niczym piernik.1 Kto głosował? | Odpowiedz

magdalena_22 23 października 2014Zgłoś do usunięcia
Super!2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 22 października 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszne i szybkie ciasto :) Prezentuje się bardzo apetycznie, chętnie porwałabym kawałek ;D2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 października 2014Zgłoś do usunięcia
Cudne:) Patrzę na te pomarańczowe drobinki w żółciutkim cieście, na lukier, i już wiem że zrobię przy najbliższej okazji. Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz