Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste ciasto marchewkowe idealne na Wielkanoc.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 422
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3955
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 422
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3955
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Składniki
Jajka ucieramy razem z solą i cukrem na puszystą masę. dodajemy olej, cynamon, startą marchewkę wymieszaną z sokiem z cytryny. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. krótko mieszamy do połączenia się składników. Masę przelewamy do formy wielkości 24cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 175 stopni, funkcja góra-dół przez ok.50 - 60min.
Upieczone i całkowicie wystudzone ciasto wyciagamy z formy i kroimy na dwa równe blaty. śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy serek i krótko miksujemy. Pierwszy blat ciasta kładziemy na talerzu, zakładamy rant cukierniczy bądz formę. 3 duże łyżki kremu wykładamy na ciasto, równo rozprowadzamy, kładziemy drugi blat ciasta i wkładamy na chwilę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy i smarujemy boki oraz górę resztą kremu. Jako dekorację tworzymy rozety z kremu i dekorujemy marchewkami z marcepanu.