Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami - niezwykle wilgotne, a zarazem puszyste w środku. Pachnące przyprawami korzennymi. Stanowi doskonałą propozycję na słodki poczęstunek dla gości. Zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 127
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 132
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 127
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 132
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Jajka ubijamy na puszystą masę. Podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier, następnie olej.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika.
Suche składniki dodajemy stopniowo do mokrych składników. Całość mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy startą marchewkę i zmielone orzechy włoskie.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Blok czekoladowy
Desery
Ciasto błazen
Desery
Porzeczkowa chmurka na biszkopcie
Desery
Babka tulipan
Blok czekoladowy
Banalnie prosty w przygotowaniu, bez pieczenia, mocno czekoladowy, z kawałkam...
Odsłon: 5
Ciasto błazen
Ciasto błazen to przepyszny deser, który zrobi wrażenie na każdym bez wyjątku...
Odsłon: 31