Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i rozpływające się w ustach ciasto, które jest bardzo proste w wykonaniu. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, wilgotne i bardzo smaczne :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Banany kroimy na plasterki i rozgniatamy widelcem. Marchewki obieramy i ucieramy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z rozgniecionym bananem. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej i mieszamy. Do dużej miski dodajemy obie mąki, cynamon, proszek do pieczenia, rodzynki, migdały i orzechy. Wszystkie suche składniki mieszamy i dodajemy do nich jajka z cukrem i olejem oraz banany z marchewką. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałe ciasto wlewamy* do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. *ciasto jest dość rzadkie
Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 1 godziny i 15 minut*. * pod koniec warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone. Ciasto studzimy i wyciągamy z blaszki.
A następnie posypujemy cukrem pudrem (może być ten z cukru trzcinowego). Teraz pozostaje nam pokroić ciasto i delektować się jego smakiem. Życzę smacznego! :)