Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-06-2025
...super proste, pyszne ciasto na maślance z truskawkami i kruszonką. Do ciasta nie musimy wyciągać nawet miksera. Tak jak robimy muffinki składniki suche i mokre mieszamy a potem wszystko za pomocą łyżki łączymy ze sobą...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10749
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13077
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10749
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6184
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13077
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: maślankę, olej i jajka.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników.
W jednej misce mieszamy łyżką suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: maślankę, olej i jajka.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą.
Blachę wykładamy papierem (u mnie 27x27cm) wykładamy ciasto na ciasto przekrojone na pół truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp 170st około 45 minut do suchego patyczka.