Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-06-2025
...super proste, pyszne ciasto na maślance z truskawkami i kruszonką. Do ciasta nie musimy wyciągać nawet miksera. Tak jak robimy muffinki składniki suche i mokre mieszamy a potem wszystko za pomocą łyżki łączymy ze sobą...
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 305
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40437
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 305
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40437
Składniki
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: maślankę, olej i jajka.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników.
W jednej misce mieszamy łyżką suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: maślankę, olej i jajka.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą.
Blachę wykładamy papierem (u mnie 27x27cm) wykładamy ciasto na ciasto przekrojone na pół truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp 170st około 45 minut do suchego patyczka.