Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-06-2025
...super proste, pyszne ciasto na maślance z truskawkami i kruszonką. Do ciasta nie musimy wyciągać nawet miksera. Tak jak robimy muffinki składniki suche i mokre mieszamy a potem wszystko za pomocą łyżki łączymy ze sobą...
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3759
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3759
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Składniki
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: maślankę, olej i jajka.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników.
W jednej misce mieszamy łyżką suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: maślankę, olej i jajka.
Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników.
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą.
Blachę wykładamy papierem (u mnie 27x27cm) wykładamy ciasto na ciasto przekrojone na pół truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp 170st około 45 minut do suchego patyczka.