Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto na oleju rzepakowym z mrożonymi borówkami

Ciasto na oleju rzepakowym z mrożonymi borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 982

Dodano:

Odsłon: 4364

Tanie ciasto, które przygotujesz z łatwo dostępnych składników. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • skórka otarta z cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ½ szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki oleju rzepakowego
  • 2-3 garście mrożonych borówek
  • cukier puder do dekoracji
  • do podania:
  • mleko
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto na oleju rzepakowym z mrożonymi borówkami

Przygotowanie

  1. Jajka wybić do miski. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Dodać świeżo wyciśnięty sok. Posłodzić i zmiksować.

  2. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać olej. Wymieszać mikserem.

  3. Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać mrożonymi jagodami.

  4. Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.
    Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Podawać ze szklanką zimnego mleka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiamamba 20 kwietnia Dzień dobry, a kiedy należy dodać cukier zwykły ? - dziękuję i pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń