Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które sprawdzi się na każdej domowej imprezie.
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 58
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 816
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 300
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 58
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 816
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 300
Składniki
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy żółtka i cukier. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem. Masę przelewamy na blachę 24x35cm. Biszkopt pieczemy w temp 170 stopni przez ok. 40 minut. Po przestudzeniu przekrawamy na dwa blaty.
PONCZ: Margarynę rozpuszczamy z cukrem, wodą i kakao nad kąpielą wodną. Do jednolitej masy wlewamy wódkę. Mieszamy i studzimy. Końcem drewnianej łyżki robimy wgłębienia w biszkopcie. . Poncz wlewamy do zrobionych wgłębień.
MASA: Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku. Studzimy. Schłodzone mleczko zagęszczone miksujemy z tężejącą galaretką.
Masą przekładamy nasączone biszkopty, tak aby otworki z ponczem były w środku. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Smarujemy wierzch ciasta. Ciasto posypujemy kolorową posypką.
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 354
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 300