Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, delikatne ciasto, które nie da się nie lubić.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7497
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2451
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7497
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2451
Składniki
Masło ucierać z cukrem dodając po 1 jajku, ucierając dodać jogurt a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Na końcu dodać sok , lekko wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Keksówkę 12 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem. Wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 45 - 50 minut lub suchego patyczka.
Wystudzone ciasto posypać można cukrem pudrem , podzielić na porcje.