Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto sprawdzi się na zwykłe i nadzwyczajne okazje, a wykonanie banalnie łatwe. Polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Składniki
Pomarańcze obrać i pokroić na cząstki. Keksówkę o wymiarach 11x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubijać mikserem aż podwoją swoją objętość. Wtedy dodać cukier, olej, kurkumę i aromat pomarańczowy. Nadal chwilę ubijać. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać cząstki pomarańczy. Ciasto przelać do keksówki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 55-60 minut. Przestudzone ciasto posmarować lukrem z soku z pomarańczy i cukru pudru.