Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto sprawdzi się na zwykłe i nadzwyczajne okazje, a wykonanie banalnie łatwe. Polecam.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 115
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 314
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 348
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 115
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 314
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 348
Składniki
Pomarańcze obrać i pokroić na cząstki. Keksówkę o wymiarach 11x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubijać mikserem aż podwoją swoją objętość. Wtedy dodać cukier, olej, kurkumę i aromat pomarańczowy. Nadal chwilę ubijać. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać cząstki pomarańczy. Ciasto przelać do keksówki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 55-60 minut. Przestudzone ciasto posmarować lukrem z soku z pomarańczy i cukru pudru.