Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne,delikatne i lekko kwaskowe ciasto
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 316
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 316
Składniki
Mirabelki umyć i wypestkować.
Rozetrzeć masło z dwoma cukrami na jednolitą masę.Wbić jajka i starannie rozmieszać.Przesianą mąkę z proszkiem i solą dodawać do masy na przemian z mlekiem i wanilią.Mieszać mikserem na najniższych obrotach w miarę krótko.
Połowę masy przełożyć do nasmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia (ok 20x20),na masę wyłożyć równomiernie warstwę mirabelek i przykryć resztą ciasta.Piec 30-40 min w temp. 200 st.