Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne,delikatne i lekko kwaskowe ciasto
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12994
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232040
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5101
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12994
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232040
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5101
Składniki
Mirabelki umyć i wypestkować.
Rozetrzeć masło z dwoma cukrami na jednolitą masę.Wbić jajka i starannie rozmieszać.Przesianą mąkę z proszkiem i solą dodawać do masy na przemian z mlekiem i wanilią.Mieszać mikserem na najniższych obrotach w miarę krótko.
Połowę masy przełożyć do nasmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia (ok 20x20),na masę wyłożyć równomiernie warstwę mirabelek i przykryć resztą ciasta.Piec 30-40 min w temp. 200 st.