Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne i szybkie ciasto z jabłkami z dodatkiem cynamonu.Jest smaczne i wilgotne dzięki dodaniu jabłek.To wypiek idealny na zimowe popołudnie.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 860
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1928
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 860
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1928
Składniki
Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier następnie ubijamy kogel-mogel :) aby masa zrobiła się jasna i puszysta. Potem dodajemy mąkę,olej,proszek do pieczenia i sodę oraz cynamon.Miksujemy na niskich obrotach.Teraz dodajemy posiekane orzechy oraz umyte,obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Mieszamy juz wszystko nie mikserem tylko łyżką.Ciasto powinno być trochę gęste.Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok.55min do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :) SMACZNEGO!!!