Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje jak tort i to bardzo dobry!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117456
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8131
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1794
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1388
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117456
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8131
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3043
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1794
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1388
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Okrągłą formę o średnicy 25cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Miksujemy jajka z cukrem. Następnie powoli dolewamy olej. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu dodajemy szpinak. Masę wlewamy do formy i pieczemy przez godzinę. Gdy ciasto wystygnie, nożem obcinamy wierzch ciasta i rozkruszamy. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodając cukier waniliowy z fixami i odrobiną cukry pudru. Na ciasto wykładamy śmietanę i obsypujemy rozkruszonym ciastem i nasionami/pestkami granatu.