Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje jak tort i to bardzo dobry!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15092
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3051
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15092
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3051
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8889
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Okrągłą formę o średnicy 25cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Miksujemy jajka z cukrem. Następnie powoli dolewamy olej. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu dodajemy szpinak. Masę wlewamy do formy i pieczemy przez godzinę. Gdy ciasto wystygnie, nożem obcinamy wierzch ciasta i rozkruszamy. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodając cukier waniliowy z fixami i odrobiną cukry pudru. Na ciasto wykładamy śmietanę i obsypujemy rozkruszonym ciastem i nasionami/pestkami granatu.