Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje jak tort i to bardzo dobry!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25683
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2667
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1305
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25683
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2667
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1305
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Okrągłą formę o średnicy 25cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Miksujemy jajka z cukrem. Następnie powoli dolewamy olej. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu dodajemy szpinak. Masę wlewamy do formy i pieczemy przez godzinę. Gdy ciasto wystygnie, nożem obcinamy wierzch ciasta i rozkruszamy. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodając cukier waniliowy z fixami i odrobiną cukry pudru. Na ciasto wykładamy śmietanę i obsypujemy rozkruszonym ciastem i nasionami/pestkami granatu.