Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje jak tort i to bardzo dobry!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15974
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odsączamy z wody. Okrągłą formę o średnicy 25cm wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Miksujemy jajka z cukrem. Następnie powoli dolewamy olej. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu dodajemy szpinak. Masę wlewamy do formy i pieczemy przez godzinę. Gdy ciasto wystygnie, nożem obcinamy wierzch ciasta i rozkruszamy. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodając cukier waniliowy z fixami i odrobiną cukry pudru. Na ciasto wykładamy śmietanę i obsypujemy rozkruszonym ciastem i nasionami/pestkami granatu.