Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto ucierane.

Ciasto ucierane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 26487

Zawsze się udaje.

Składniki

  • cukier, 12 łyżek
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • jajka, 4 szt.
  • margaryna ''''''''''''''''PALMA'',
  • proszek do pieczenia, 1i 1/2 Lyżeczki
  • Mąka luksusowa, 14 łyżek
  • dowolne owoce
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto ucierane.

Przygotowanie

  1. Jajka,cukier,cukier waniliowy i miękką margarynę utrzeć.

  2. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dokładnie wymieszać.

  3. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę.

  4. Poukładać na górze ciasta owoce.Lekko wcisnąć w ciasto.

  5. Piec 50 minut w temp.180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń