Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe proste ciasto babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego, ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 77
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1007
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 77
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1007
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, dalej ubijać. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie utrzeć do połączenia składników. Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta, dodać kakao i mleko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Ciemne ciasto wyłożyć na jasne. Wyrównać powierzchnię łyżką, lub widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut. Gotowe ciasto, zostawić do wystudzenia.
Gorzką czekoladę roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Rozsmarować po całości ciasta. Biała czekoladę również roztopić z mlekiem w kąpieli wodnej. Zrobić wzorki na ciemnej polewie.