Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy rabarbar w tym sezonie. No, nie mogłam się oprzeć, żeby zaraz czegoś nie ukręcić. Ciasto ucierane z rabarbarem z dodatkiem jogurtu i serka mascarpone. Ciasto jest bardzo delikatne i maślane, w połączeniu z kwaskowatymi owocami smakuje rewelacyjnie. Idealne ciasto na wynos, do parku na podwieczorek lub weekendowy piknik. Polecam !
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1726
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1523
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1487
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1726
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1523
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1487
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1784
Składniki
Składniki na tortownicę 26 cm Składniki w temperaturze pokojowej. Przygotowanie Dno tortownicy wykładamy arkuszem papieru do pieczenia, zaciskając na obręczy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 °C. Masło rozpuszczamy odstawiamy do wystudzenia. Rabarbar myjemy pod bieżącą wodą, obieramy z grubych włókien. Następnie kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem, aby puścił sok. Truskawki płuczemy i usuwamy szypułki, kroimy w kostkę. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, partiami dodajemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku, stale miksujemy. Mieszamy jogurt z serkiem mascarpone, dodajemy i miksujemy do połączenia składników na średnich obrotach miksera. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy. Obroty miksera zmniejszamy na najniższe i na przemian dodajemy partiami roztopione masło i składniki sypkie. Ciasto przekładamy do formy. Na wierzch ciasta układamy truskawki i odciśnięty rabarbar. Pieczemy do suchego patyczka, około 30 minut. Smacznego,