Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2022
Sezon rabarbarowy w pełni więcej trzeba go wykorzystać na różne sposoby dziś ciasto z rabarbarem idealne do popołudniowej kawki w ogrodzie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7835
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11342
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7835
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1111
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11342
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 419
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstawić do lodówki.Rabarbar umyć ,pokroić zasypać cukrem i cynamonem.
Masło rozpuścić zostawić do ostygnięcia.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj wystudzone masło,ocet i mleko.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.Ciasto dokładnie wymieszaj.Blaszkę o wymiarach 26x34 wyłóż papierem do pieczenia,wylej ciasto na wierzch ułóż odciśnięty rabarbar i posyp kruszonką.Piecz 35-40 minut w temperaturze 180st.Odciśniety sok możesz wykorzystać do zrobienia lemoniady.