Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2022
Sezon rabarbarowy w pełni więcej trzeba go wykorzystać na różne sposoby dziś ciasto z rabarbarem idealne do popołudniowej kawki w ogrodzie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336624
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3673
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422767
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2468
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336624
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3673
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422767
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2468
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstawić do lodówki.Rabarbar umyć ,pokroić zasypać cukrem i cynamonem.
Masło rozpuścić zostawić do ostygnięcia.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj wystudzone masło,ocet i mleko.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.Ciasto dokładnie wymieszaj.Blaszkę o wymiarach 26x34 wyłóż papierem do pieczenia,wylej ciasto na wierzch ułóż odciśnięty rabarbar i posyp kruszonką.Piecz 35-40 minut w temperaturze 180st.Odciśniety sok możesz wykorzystać do zrobienia lemoniady.