Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto widelcem mieszane ze śliwkami i kruszonką
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13424
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 573
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2771
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 759
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13424
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 573
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2771
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 759
Składniki
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, śmietanę, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca do połączenia się składników. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy połówki śliwek, na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oudrujemy lub lukrujemy. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )