Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto widelcem mieszane ze śliwkami i kruszonką
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 20
Pyszne kopytka z cukinią. Smaczne , proste i szybkie w przygotowaniu. Kopytka...
Odsłon: 3498
To idealny przepis dla początkujących, bowiem chlebek jest szybki i prosty w...
Odsłon: 182
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 20
Pyszne kopytka z cukinią. Smaczne , proste i szybkie w przygotowaniu. Kopytka...
Odsłon: 3498
To idealny przepis dla początkujących, bowiem chlebek jest szybki i prosty w...
Odsłon: 182
Składniki
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, śmietanę, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca do połączenia się składników. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy połówki śliwek, na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oudrujemy lub lukrujemy. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )