Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto widelcem mieszane ze śliwkami i kruszonką
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Składniki
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, śmietanę, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca do połączenia się składników. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy połówki śliwek, na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oudrujemy lub lukrujemy. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )