Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto widelcem mieszane ze śliwkami i kruszonką
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104057
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5892
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5890
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104057
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2023
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5892
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5890
Składniki
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, śmietanę, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca do połączenia się składników. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy połówki śliwek, na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oudrujemy lub lukrujemy. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )