Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto widelcem mieszane ze śliwkami i kruszonką
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 942
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4188
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 307
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3659
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 942
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4188
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 307
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3659
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, śmietanę, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca do połączenia się składników. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy połówki śliwek, na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oudrujemy lub lukrujemy. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )