Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto widelcem mieszane ze śliwkami i kruszonką
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 868
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6287
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 868
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6287
Składniki
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, śmietanę, olej, jajka oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy za pomocą widelca do połączenia się składników. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy połówki śliwek, na koniec dodajemy kruszonkę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe oudrujemy lub lukrujemy. Smacznego ! ( Ciasto przez kilka dni zachowują świeżość )