Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wielkopostne Napoleona
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6384
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 204
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 152
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 292
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 527
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6384
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 204
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 152
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 292
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 527
Składniki
Przygotowanie ciasta: Dodaj ocet stołowy, sól, olej roślinny, mąkę do wody gazowanej i ugniataj ciasto. Przykryj folią spożywczą i wyłóż ciasto na 30 minut. Przygotuj śmietanę: podgrzej trochę mleka. Do rondla wlej cukier, sól i skrobię kukurydzianą, wlej ciepłe mleko, wszystko wymieszaj. Teraz wlewamy resztę mleka i wysyłamy do ognia, gotujemy śmietanę, aż zgęstnieje. I ostudzić.
Ciasto podzielić na 6 części, uformować ciasta, nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 5-8 minut. Schłodzone ciasta posmaruj kremem i udekoruj wierzch i boki ciasta skrawkami ciasta.