Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie biszkoptu, owoców, kremu i delicji!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20664
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9541
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 718
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
biszkopt: Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier i proszek - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę z białek - cały czas miksując. Masę wylewamy na blachę i pieczemy od 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie równe części, i każdą z nich smarujemy cienką warstwą masła - dzięki temu biszkopt nie wchłonie naszych mas! "mus bananowy": Banany kroimy w plastry, zalewamy 500ml wody, dodajemy cukier i podgrzewamy. Gdy woda zacznie się gotować, dodajemy galaretki w proszku, i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie całość blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia. kremowa masa z kiwi: Kiwi kroimy w kostkę. Śmietanę miksujemy do uzyskania puszystej masy, dodajemy cukier i stopniowo serki homo - cały czas miksując. Następnie odstawiamy do lodówki. Zieloną galaretką przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Na blachę kładziemy biszkopt nasmarowany masłem, kremową masę z kiwi, znów biszkopt, mus bananowy (gdy już trochę zastygł), delicje, zieloną galaretkę. Kładąc warstwy, ciasto schładzamy w lodówce!