Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie letnim może być z cukinią a przez cały rok z jabłkami. Jest pyszne i proste do wykonania
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1643
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 918
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1643
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 918
Składniki
Obrane jabłka (cukinia obrana i bez pestek) zetrzeć na tarce o dużych otworach. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i żółtka, resztę składników, a na koniec jabłka i delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika na ok 50 min (180") Wystudzić i smacznego.