Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie letnim może być z cukinią a przez cały rok z jabłkami. Jest pyszne i proste do wykonania
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Składniki
Obrane jabłka (cukinia obrana i bez pestek) zetrzeć na tarce o dużych otworach. Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i żółtka, resztę składników, a na koniec jabłka i delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika na ok 50 min (180") Wystudzić i smacznego.