Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 919
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1863
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6417
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 919
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1863
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6417
Składniki
Biszkopt; Z 4 jaj, 0,5 szk. cukru, 0,5szk. mąki i proszku do pieczenia pieczemy biszkopt.
Kroimy brzoskwinie w kosteczkę. Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu i odstawiamy na bok, by tężała.
Krem; 3 żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i trzema łyżkami cukru, zalewamy to 1szk. wrzącego mleka i ubijamy na parze, aż masa zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy 1 białą czekoladę w kostkach oraz wlewamy rozpuszczoną w 0,5 szk. wrzącej wody żelatynę. Masę schładzamy w lodówce. Następnie ubijamy 0,5 szk. śmietany z trzema łyżkami cukru pudru i łączymy to ze schłodzoną masą. Do tego dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wylewamy na biszkopt. Wkładamy cisto na moment do lodówki.
Po jakimś czasie układamy po wierzchu delicje i zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy na parę godzin do lodówki i gotowe! :)