Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, aromatyczne i niesamowicie smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2557
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3450
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1536
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2557
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3450
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1536
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon. Całość wymieszać. Następnie dodać jajka, puree, olej i orzechy. Znów całość wymieszać. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut.
Do naczynia umieszczonego nad parą pokruszyć czekoladę i dodać mleko. Całość wymieszać. Otrzymaną w ten sposób polewą posmarować wystudzone ciasto.