Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5127
Dodano: 13.05.2014
Odsłon: 30486
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Fasole dobrze odsaczyc i przeplukac zimna woda. Wlozyc ja do miski, dodac jajka i zblendowac na gladka mase. Dodac kakao, sode, cukry, olej, sol, zblendowac ponownie, do uzyskania gladkiej masy. Dodac posiekane przechy i wymieszac.
Ciasto wlac do foremki - uzylam kwadratowej 20x 20cm (pieklam w silikonowej, wiec nie natluszczalam jej ani nie wykladalam papierem). Piec w nagrzanym piekarniku ok 30 minut (sprawdzic patyczkiem).
Gotowe ciasto wystudzic, zimne ponakluwac widelcem. Ciemna czekolade rozpuscic z mlekiem, ciepla wylac na ciasto (dzieki temu, ze zostalo naklute czesc polewy wejdzie do srodka). Posypac wiorkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Antenka73 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Czy fasola ma być biała czy czerwona? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Świetne!Z fasolą nie próbowałam jeszcze ale muszę koniecznie upiec:)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
piekłam już to ciasto i potwierdzam jest bardzo smaczne! ja go robiłam z kremem z mascarpone!Podobnie jak Ty miałam obawy co do smaku, ale jest fantastyczne!2 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
super oryginalne ciacho :-) z fasolki robiłam jak na razie pasztet :-) ciasto koniecznie do wypróbowania :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Joanna 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Wow! Super pomysł, koniecznie do wypróbowania :-)4 Kto głosował? | Odpowiedz