Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe do zrobienia i co najważniejsze, bardzo smaczne. Nie jest przesłodzone. Gruszki konferencje mają wyjątkowy smak.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Ciasto - mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia połączyć z masłem. Dodać jajka, cukier. Wyrobić ciasto. Ciastem wykleić tortownicę ( wcześniej wysmarowaną tłuszczem ) tak, aby przykryte były też boki do 1/3 wysokości. Tortownicę umieścić w lodówce na ok 30 min. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na półksiężyce. Śmietanę i 3 jajka zmiksować. Ciasto posmarować dżemem i ułożyć pokrojone gruszki. Całość zalać zmiksowaną śmietaną . Pieczenia 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietaną. Polać wystudzone ciasto i posypać migdałami. Smacznego.