Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu.Żelatynę namoczyć w mleku.Gdy napęcznieje podgrzać,aż się rozpuści.
Śmietanę,serki,cukier,cukier waniliowy oraz rozpuszczoną nie za gorącą żelatynę zmiksować mikserem Jak masa zacznie gęstnieć wylać na blachę uprzednio wyłożoną herbatnikami(ja pod ciastka kładę folię aluminiową).Jeśli zrobi się to za szybko ciastka wypłyną na wierzch.
Wierzch ciasta udekorować owocami.Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na owoce.