Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto z jabłkami i olejem rzepakowym, proste w wykonaniu.
tortownica śr. 26 cm, robot kuchenny
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8156
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2786
Polecam.
Odsłon: 1387
Polecam.
Odsłon: 413
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8156
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2786
Polecam.
Odsłon: 1387
Polecam.
Odsłon: 413
Składniki
1. Oddzielić białka od żółtek, następnie ubić na sztywną pianę. 2. Stopniowo dodawać cukier. 3. Małymi porcjami dodawać mąkę, olej i proszek do pieczenia i aromat. Dobrze wymieszać. 4. Gotowe ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem. 5. Obrać jabłka, pokroić w grube plastry, posypać je cynamonem. 6. Jabłka ułożyć na cieście. Piec 45 min. 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.