Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie, polecam :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1442
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1442
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Składniki na małą tortownicę o śr. 15 cm. Konfiturę z jabłek podgrzewać, aż osiągnie temperaturę ok 100*, następnie wsypać żelatynę(proszek). Dobrze wymieszać i przykryć. Całą foremkę dno z bokami, wyłożyć folią spożywczą. Na dno poukładac kilka ciastek czekoladowych. Wylać na nie zimną masę jabłkową. Na jabłka poukładać resztę ciasteczek. Całość nakryć folią i odstawić w chłodne miejsce, aż do wystygnięcia. Wykonanie wierzchu; 1/4 szklanki wrzątku i cukier puder łączymy ze sobą. Ma powstać coś w rodzaju polewy cukrowej. Wsypujemy do niej kokos. Masą smarujemy wierzch ciasta i posypujemy jeszcze kokosem. Smacznego.