Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie, polecam :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Składniki na małą tortownicę o śr. 15 cm. Konfiturę z jabłek podgrzewać, aż osiągnie temperaturę ok 100*, następnie wsypać żelatynę(proszek). Dobrze wymieszać i przykryć. Całą foremkę dno z bokami, wyłożyć folią spożywczą. Na dno poukładac kilka ciastek czekoladowych. Wylać na nie zimną masę jabłkową. Na jabłka poukładać resztę ciasteczek. Całość nakryć folią i odstawić w chłodne miejsce, aż do wystygnięcia. Wykonanie wierzchu; 1/4 szklanki wrzątku i cukier puder łączymy ze sobą. Ma powstać coś w rodzaju polewy cukrowej. Wsypujemy do niej kokos. Masą smarujemy wierzch ciasta i posypujemy jeszcze kokosem. Smacznego.