Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dwukolorowe z jabłkami, bezą i polewą chałwową. Ciasto podpatrzyłam w net. ale zrobiłam po swojemu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30958
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4856
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30958
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4856
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać do tego mąkę z proszkiem i na wolnych obrotach miksera zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wkręcić do ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej przesiać kakao, wymieszać i rozsmarować na blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli i pudrem. Delikatnie wmieszać,suchy budyń i kokos. Wyłożyć na surowe ciasto.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Odcisnąć, wymieszać z cukrem i cynamonem. Rozsypać na bezie.
ciasto jasne-Drugą część ciasta, rozrzedzić mlekiem i rozsmarować po jabłkach.
Piec 50-60 min. w 175 *.
polewa-Na wolnym ogniu, roztopić masło z pokruszoną chałwą.Rozrzedzić mlekiem i posmarować zimny placek. Posypać migdałami.